1 evőkanál narancslé,
2 evőkanál reszelt narancshéj,
1 dl méz,
3 evőkanál margarin,
4 dl átszitált liszt,
1 teáskanál só,
3 teáskanál sütőpor,
4 teáskanál sertés-, vagy libazsír,
2 dl tej.
Keverjük össze a narancslevet, a narancshéjat, a mézet és a margarint egy kis mártásos lábosban. 3 percig főzzük, míg híg szirup nem lesz belőle. Szitáljuk egybe egy keverőtálba a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a zsírt, majd keverjük hozzá a tejet, hogy lágy tészta legyen belőle. A forró szirupot osszuk 12 egyenlő részre, 12 kizsírozott fém sütőformába. Mindegyik formába, a szirup tetejére tegyünk egyenlő mennyiségű tésztát. 200C°-os sütőben süssük őket 15 percig. Ha megsültek, fordítsuk fejtetőre a formákat, hogy a szirup ráfolyhasson a zsemlékre. Vegyük ki a 12 kész zsemlét a formákból és forrón tálaljuk a reggeli teához vagy kávéhoz.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges