Diós kockák recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

17 dkg méz,
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom héja és leve,
15 dkg málnadzsem.

Tojásfehérje hab:
3 fehérje,
10 dkg darált dió,
10 dkg cukor.

Recept elkészítése:

Gyúródeszkán összedolgozzuk a puha vajat s a sütőport. Hozzátesszük a sárgákat, mézet, fűszereket s a citrom levét és héját. Jól összedolgozzuk, majd egy kizsírozott tepsibe helyezzük, megkenjük málnadzsemmel, s rátesszük a diós tojásfehérje habot. Azonnal sütőbe tesszük, s középtűzön zsemleszínűre sütjük. Kihűlve kockára vágjuk.

Receptek kategória: