Dióbomba recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

50 dkg diómarcipán,
30 dkg mandulás nutella,
15 dkg cukrozott narancshéj,
35 dkg étcsokoládé.

A diómarcipánhoz:
15 dkg dióbél,
30 dkg cukor,
6 dkg méz,
1 dl víz.

Recept elkészítése:

A diómarcipánt ugyanúgy készítjük, mint a mandulamarcipánt, csak mandula helyett diót használunk fel. A marcipánból, porcukorral behintett műanyag tojástartóban félgöbölyű üreges formákat készítünk. A darált, cukrozott narancshéjat összedolgozzuk a nutella-krémmel, s megtöltjük vele a marcipán félgömböket, amelyeket ugyancsak marcipán télgömbökkel zárunk le. Az így lezárt desszertet kivesszük a tojástartóból, olvasztott étcsokoládéba mártjuk, és zsírpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Receptek kategória: