Bolond körte recept

Bolond körte recept
Hozzávalók:

5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva,
5 dkg porcukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál citromlé,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve,
1 dl zsírszegény tejföl.

Elkészítés:

A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán négy (kristály) desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.

The Mountain - 3D pólók