Medvehagymás, szarvasgombás tészta

Medvehagymás, szarvasgombás tészta
Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg tészta (nálam farfelle),
2 ek extra szűz olívaolaj,
3-4 ek szarvasgombás vaj,
5-6 levél medvehagyma,
só.

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A főzőléből 3 evőkanálnyit kiveszünk, a tésztát leszűrjük, majd visszatesszük a lábosba, majd gyorsan elkeverjük a félretett főzővízzel, az olívaolajjal és a szarvasgombás vajjal. Letakarjuk, és 2 percig állni hagyjuk, hogy a jó melegben a szarvasgomba kiadja ízeit. Közben a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A szarvasgombás tésztát tányérokra tesszük, sózzuk, rászórjuk a medvehagymacsíkokat.