Medvehagymás, szarvasgombás tészta

files/images/medvehagymas-receptek/05.jpg
Hozzávalók

25 dkg tészta (nálam farfelle),
2 ek extra szűz olívaolaj,
3-4 ek szarvasgombás vaj,
5-6 levél medvehagyma,
só.

Hány személyre
2
Recept elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A főzőléből 3 evőkanálnyit kiveszünk, a tésztát leszűrjük, majd visszatesszük a lábosba, majd gyorsan elkeverjük a félretett főzővízzel, az olívaolajjal és a szarvasgombás vajjal. Letakarjuk, és 2 percig állni hagyjuk, hogy a jó melegben a szarvasgomba kiadja ízeit. Közben a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A szarvasgombás tésztát tányérokra tesszük, sózzuk, rászórjuk a medvehagymacsíkokat.

Receptek kategória: