Róbert-mártás recept

files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-34.jpg
Hozzávalók

20 dkg vegyes zöldség,
40 dkg vegyes csont,
30 dkg szárnyasaprólék,
5 dkg füstölt szalonna,
5 dkg gomba,
1 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg sertészsír,
só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
1 késhegynyi kakukkfű,
5 dkg liszt,
2 dl vörösbor,
3 cl brandy,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál mustár.

Recept elkészítése:

Megtisztítom és apróra darabolom a zöldségféléket. A csontokat és a csirkeaprólékot hasonló módon előkészítem. A csontokat, a zöldségféléket a szalonnával és a gombával együtt — paradicsompürével, zsírral meglocsolva - tepsibe rakom, és forró sütőben jól megpirítom. Hozzáadom a fűszereket, 1 liter vízzel (vagy húslevessel) felengedem, és lefedve kb. 3 órán át főzöm. Főzés közben száraz, barna rántást készítek, s a mártást besűrítem vele. Sóval, vörösborral és brandyvel ízesítem. Miután felforraltam leszűröm, zsírtalanítom, és hozzákeverem a lereszelt, vajban megfonnyasztott vöröshagymát. Mustárral, esetleg kevés borral ízesítem.

Elkészítés ideje: 4 óra 30 perc

Receptek kategória: