Rántások recept

files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-32.jpg
Hozzávalók

1 púpozott evőkanál liszt,
3 dkg zsír vagy vaj,
1 kis fej hagyma,
1 kávéskanál paprika,
petrezselyemzöld,
1 kávéskanál cukor.

Recept elkészítése:

Fehér rántás készítésekor a felolvasztott zsiradékba beleteszem és - állandó keverés közben - jól átforrósítom a lisztet. Világos rántáshoz zsemleszínűre pirítom a lisztet. A barna rántást kétféleképpen is készíthetem. A legegyszerűbb úgy, hogy addig pirítom a zsíros lisztet, amíg az barna nem lesz. A másik megoldás, hogy a felolvasztott zsiradékban először egy kávéskanál cukrot pirítok, majd az ezután hozzákevert lisztet pirítom sötétbarnára. Petrezselymes rántás készítésekor a fehér vagy világos rántásba finomra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet keverek. A paprikás rántást úgy készítem, hogy a már világosra vagy barnára pirított rántásba finomra vágott hagymát és pirospaprikát keverek.

Elkészítés ideje: 15 perc

Receptek kategória: