1 púpozott evőkanál liszt,
3 dkg zsír vagy vaj,
1 kis fej hagyma,
1 kávéskanál paprika,
petrezselyemzöld,
1 kávéskanál cukor.
Fehér rántás készítésekor a felolvasztott zsiradékba beleteszem és - állandó keverés közben - jól átforrósítom a lisztet. Világos rántáshoz zsemleszínűre pirítom a lisztet. A barna rántást kétféleképpen is készíthetem. A legegyszerűbb úgy, hogy addig pirítom a zsíros lisztet, amíg az barna nem lesz. A másik megoldás, hogy a felolvasztott zsiradékban először egy kávéskanál cukrot pirítok, majd az ezután hozzákevert lisztet pirítom sötétbarnára. Petrezselymes rántás készítésekor a fehér vagy világos rántásba finomra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet keverek. A paprikás rántást úgy készítem, hogy a már világosra vagy barnára pirított rántásba finomra vágott hagymát és pirospaprikát keverek.
Elkészítés ideje: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges