Vörösboros marhapörkölt recept

Vörösboros marhapörkölt recept

Hozzávalók:
800 g marha lábszár
100 g vöröshagyma
2 db zöldpaprika
20 g fokhagyma
10 g kömény
15 g fűszerpaprika
Ízlés szerint: Só
1 dl vörösbor
80 g zsír.

Elkészítés:

      Zsírban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Cikkekre vágott zöldpaprikát teszünk rá. A 2 x 2 cm-es darabokra vágott marhalábszár hússal áthevítjük, kevés víz aláöntésével pároljuk. Zúzott fokhagymával, köménnyel, és sóval fűszerezve félpuhára pároljuk a húst. Zsírjára pirítjuk. Most tesszük rá a fűszerpaprikát, oldjuk gyönyörű rubin színét, majd kevés víz aláöntésével egy sűrű szaftra hígítva pároljuk. Félszáraz vörösbort adunk hozzá, és készre pároljuk. Az Orbán napi marhapörköltnek sűrű szaftja van, tűzpiros, tűzforró, és nem zsíros. Enyhén csípős, roppanós puha a lábszár, és bársonyos ízharmóniát alkot a vörösborral. Körete lehet egy könnyed túró gombóc, burgonya metélt, házi tarhonya, sós burgonya és a friss ropogós kenyérsercli sem utolsó. Házi savanyúság, vagy friss salátát, na és persze a pincehideg, gyöngyöző vörösbor sem hiányozhat. Lehet ezt az ételt tovább fokozni? Én nem hiszem!

Kiemelt partnerünk