Marhatokány recept

Recept elkészítése:

 Marhatokány recept

Hozzávalók:
80 deka sovány marhahús (lábszár, felsál, fartő),
15 deka füstölt szalonna,
20 deka vöröshagyma,
só, törött bors, majoránna,
3 zöldpaprika,
1 paradicsom vagy két evőkanálnyi paradicsomlé,
2 deci tejföl,
köménymag.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és felolvasztjuk úgy, hogy a szalonna szép pirosra kisüljön. Beletesszük a karikára vágott vöröshagymát, amelyet jól megpirítunk, és hozzátesszük a kisujjnyi hosszú, de nagyon vékony csíkokra vágott marhahúst. Nagy tűzön az egészet lepirítjuk úgy, hogy ne maradjon leve.
      A pirítás után megsózzuk, törött borssal, majoránnával és néhány szem összezúzott köménymaggal fűszerezzük. Hozzáöntjük a paradicsomot, a finomra vágott zöldpaprikát és a pirospaprikát, és ezekkel elkeverjük. Annyi vízzel eresztjük fel, hogy a húst ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk annyi lével, hogy ha a tejfölt hozzátesszük és belekeverjük, a húst teljesen ellepje.

Elkészítés ideje: 2óra

Receptek kategória: