Póréhagymaleves

Póréhagymaleves
Hozzávalók:

50 dkg póréhagyma,
30 dkg burgonya,
4 dkg vaj,
1 erőleveskocka,
só,
1 késhegynyi őrölt fehérbors,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl.

Elkészítés:

A megtisztított póréhagyma fehér szárát vékonyan felkarikázom, meghámozom a burgonyát, és kisebb kockákra vágom.
A póréhagymát a vajban világosbarnára pirítom, felengedem kb. 1 liter vízzel. Belemorzsolom az erőleveskockát, és beleteszem a burgonyát is. Megsózom, és lassú tűzön főzöm. Mielőtt a burgonya megpuhulna, kevés fehérborssal fűszerezem.
A kész levest leveszem a tűzről, és tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítom. Paraszttálban azonnal az asztalra teszem.

Elkészítés ideje: 30 perc