Fűszerleves hidegen

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-16.jpg
Hozzávalók

15 dkg spenót,
25 dkg burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 erőleveskocka, só
1 csipetnyi zöldbors,
1 csipetnyi cukor,
2 friss mentalevél,
1/2 csomó kapor,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál citromlé,
2 dl joghurt.

Recept elkészítése:

A jól megmosott spenótot összevágom. A meghámozott burgonyát kb. 5 mm-es csíkokra reszelem. A hagymát finomra vágom, és olajban megfuttatom. Ezután hozzáadom a spenótot és a burgonyát. Többször megkeverem, majd felöntöm egy liter vízzel, és belemorzsolom az erőleveskockát. Felfőzöm a levest, és kb. 15 percig gyenge tűzön forralom. Sóval, borssal, cukorral fűszerezem, majd a tűzről lehúzva hagyom kihűlni. Közben a friss fűszernövényeket megmosom, apróra összevágom és a levesbe teszem. Tálalás előtt zúzott fokhagymával és citromlével elkevert joghurttal ízesítem.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: