Bakonyi betyárleves 2. recept

files/images/1-millio-menu/004.jpg
Hozzávalók

15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg erdei gomba
5 dkg liszt
1 közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
1 l csontleves
1-2 babérlevél
őrölt bors
zsályalevél
kakukkfű
csemege-fűszerpaprika
20 dkg kész húsos derelye.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára. Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonnakockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd erőteljesen sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel. Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel csontlevessel. Dobj bele 1-2 babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a félretett szalonnakockákat, és forrald fel. Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt, a liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be. Rottyantsd át egyszer, s máris merheted méretes levesestányérokba.

Receptek kategória: