Lazactekercs tormamártásban recept

Lazactekercs tormamártásban recept

Hozzávalók:
1 tojás,
1 dl tej,
1 szikkadt zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál szardellapaszta,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi törött fekete bors,
8 hajszálvékony szelet füstölt lazac (kb. 25 dkg),
2 dkg vaj vagy margarin,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejszín,
1 1/2 dl tejföl,
10 dkg reszelt torma,
ízlés szerint só,
1 teáskanál porcukor.

Elkészítés:

      A tojást a tejjel habosra keverjük, a zsemlét felkockázzuk. Ráöntjük a tejes tojást, és 10 percig hagyjuk állni. A megáztatott zsemlét kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a szardellapasztát, egy evőkanál tejfölt és a zúzott fokhagymát. A fűszerekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. A kiterített lazacszeleteket vastagon bekenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket egymás mellé, kis tepsibe fektetjük. A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ráöntjük a közben megmelegített tejszínt, és kevergetve sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a tormát. Sóval és cukorral ízesítjük, de tovább már nem forraljuk. A mártást rálocsoljuk a lazactekercsekre, és előmelegített, forró sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Sült burgonyával és száraz fehérborral tálaljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk