Lazactál kaporkrémmel recept

Lazactál kaporkrémmel recept

Hozzávalók:
225 g lazacfilé,
1 tojásfehérje,
2 ek fehérbor,
só,
fehér bors,
6 ek. tejföl,
6 ek. tejszín,
vaj a formák kikenéséhez,
1 csomó kapor,
2-3 ek. majonéz,
2-3 ek. joghurt,
2-3 ek. tejszín,
2-3 tk. kaviár.

Elkészítés:

      A lazacot 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen darabolni. A sütőt előmelegítjük 125 C-ra. A halat kis darabokra vágjuk és a tojásfehérjével, valamint a fehérborral pürét készítünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. 4 formát kivajazunk, és beleöntjük a lazacos masszát. Kb. 20 percig tartjuk a 125 C-s sütőben vízfürdőbe helyezve. Ez alatt megmossuk, megszárítjuk és összevágjuk a kaprot. (Tegyünk félre egy keveset a díszítéshez). A majonézt, a joghurtot és a tejszínt összekeverjük az aprított kaporral. Sóval, borssal ízesítjük. Kiborítjuk a formákat, kaviárral körítjük, kaporlevéllel díszítjük, és a kaporkrémmel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk