Lazacleves recept

Lazacleves recept

Hozzávalók:
1 közepes fej vörös-hagyma,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
300 g burgonya,
5/8 l víz,
só,
fehér bors,
400 g lazacfilé vagy - szelet, bőr és szálka (bordacsontok) nélkül,
1/2 I tej,
2 teáskanál aprított friss kapor vagy petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Lábosban a vajat felmelegítjük, a hagymát 5 percig üvegesre dinszteljük benne. A burgonyát nem hámozzuk meg, hanem alaposan megmossuk, és kefével megdörzsöljük, majd felkockázzuk. A vizet, a burgonyát, sót és a borsot hozzáadjuk a hagymához, majd erős lángon felforraljuk. Le- fedjük, és közepes hőfokon 10 percig főzzük tovább, amíg a burgonya meg nem puhul, de még nem esik szét. A hőfokot ismét emeljük. A lazacfilét éles késsel 2 cm nagy kockákra vágjuk. Utána beletesszük a levesbe, és közepes lángon kb. 3-S percig főzzük: Ekkor hozzáadjuk a tejet, ismét felforrósítjuk a levest, de már nem forraljuk. Az így elkészült lazaclevest 4 tányérba merjük, és kaporral vagy petrezselyemzölddel megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók