Lazackrém vajastésztában recept

Lazackrém vajastésztában recept

Hozzávalók:
30 dkg lazac,
3 tojás,
kevés cayenne-bors,
kevés fehérbors,
só,
pár cent Worchester,
0,5 dl fehérbor,
0,5 dl tejszín,
kevés vaj,
egy fej vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
1 citrom,
40 dkg kész vajastészta.

Elkészítés:

      A lazacot puhára főzzük citromos vízben, majd átpasszírozzuk egészen finomra. A tojássárgát összekeverjük a borsokkal, a sóval, a Worcesterrel, és a borral, majd hozzáadjuk a felvert tojáshabot. Vajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük tejszínnel és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Ha kihűlt a halkrémhez keverjük, s az egészet hűtőben pihentetjük. A tésztát kétfelé vesszük, s az egyik feléből halformát kialakítva egy sütőlemezre tesszük. Egyenletesen rákenjük a halkrémet, és befedjük a másik - kissé nagyobbra nyújtott- tésztarésszel. Ráhajtjuk a túllógó tésztaperemet, ügyelve a halforma megtartására. (A leeső darabkákból készíthetünk pikkelyeket, uszonyt, szemet, de a nélkül is finom lesz, persze a szemet is "etetni" kell) Tojássárgájával megkenve előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók