Lazaccal töltött palacsinta recept

Recept elkészítése:

Lazaccal töltött palacsinta recept

Hozzávalók:
1 kis üveg piros lazactörmelék,
12 db előre megsütött, sós palacsinta,
1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé,
1 evőkanál tejföl,
teáskanálnyi búzadara,
a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A lazacot lecsöpögtetjük (az olajat később belekeverjük egy hideg mártásba vagy szendvicskrémbe). A tojást felverjük, összekeverjük a citromlével, a tejföllel és a búzadarával, majd hozzáadjuk a leszűrt lazactörmeléket. A krémmel egyenként megkenjük a palacsinták egész felületét.
A tésztát először félbe-, majd pedig negyedekbe hajtjuk, és lisztben, felvert tojásban, valamint zsemlemorzsában megmártjuk. 180 fokos olajban (3-4 perc alatt) szép pirosasbarnára sütjük. Forrón, jéghideg, kapros tejföllel előétel gyanánt, vagy dupla mennyiségben készítve, főételnek tálaljuk. Sör- vagy borkorcsolyának is nagyon jó, akkor pedig hidegen tesszük az asztalra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: