Lazac, rák, kagyló, nyárson recept

Lazac, rák, kagyló, nyárson recept

Hozzávalók:
1 kg lazacfilé,
0.5 kg garnélarák,
20 dkg fagyasztott vagy konzerv füstölt kagyló,
1 dl olívaolaj,
só,
törött bors.

Elkészítés:

      A filézett halat vágjuk fel 2-3 centiméteres kockákra úgy, hogy közben a hal bőrét ne vágjuk át, hanem amikor bevagdaltuk, egy éles késsel egyszerre vágjuk le a bőrről, a farkától a feje felé haladva. A rákot megtisztítjuk, a kagylót kiolvasztjuk, illetve lecsöpögtetjük. Hurkapálcikára vagy fémnyársra felváltva feltűzzük a haldarabokat, rákokat, kagylókat, egy-egy személyre két nyársat számítva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe, majd sütés előtt olajjal vékonyan átkenjük. Süthetjük előmelegített, 250°C-os sütőben, ekkor mindössze 3-4 perc kell az elkészítéséhez, de grillezhetjük is. Párolt zöldségekkel, zöld salátával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk