Japán lazacragu recept

Recept elkészítése:

Japán lazacragu recept

Hozzávalók:
50 dkg lazacfilé,
ujjnyi darab gyömbér,
60 dkg kínai kel,
15 dkg rizs,
4 ek. ecet,
8 kiskanál cukor,
8 ek. szójamártás,
só,
bors.

Elkészítés:

      A gyömbért hámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Felforraljuk az ecetet a cukorral, és a gyömbért beleszórva tíz percig pároljuk. Ha kihűlt, leszűrjük.
A rizst sós vízben megpároljuk. A halat kockákra vágjuk, és 2 ek. szójával meglocsoljuk.
A kelt megtisztítjuk, és 2 centis csíkokra metéljük. Tűzálló tálba szórjuk, 1,5 dl vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, a maradék szójával meglocsoljuk. A haldarabokat egyenletesen elosztjuk rajta, lefedjük, és előmelegített sütőben 20-25 percig pároljuk. Ezután a káposztás halat tálra szedjük, a gyömbérrel megszórjuk, és a rizzsel körítve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: