Halfondü recept

Recept elkészítése:

Halfondü recept

Hozzávalók:
60 g friss vagy fagyasztott lazac, és/vagy laposhal szelet, kb. 2 cm vastag,
salátaolaj
Kapormártás:
1/2 csésze tejföl,
1/4 csésze majonéz,
1 1/2 teáskanál kapormag,
1/2 teáskanál só;
Tartármártás:
1/2 csésze majonéz,
1 evőkanál finomra vágott kapormag,
1 1/2 teáskanál petrezselyem,
1 teáskanál összevágott spanyol paprika,
1/2 teáskanál reszelt hagyma;
Citromos vajas öntet:
1/2 csésze vaj vagy margarin,
2.5 teáskanál reszelt citromhéj,
1/4 csésze citromlé.

Elkészítés:

      Csöpögtessük le és szárítsuk meg a hússzeleteket. Vágjuk a halat 2 cm-es darabokra. Készítsük el az önteteket (ld. lentebb). Takarjuk le a halat és az öntetet, hűtsük le. Kb. 15 perccel a tálalás előtt újra csöpögtessük le, szárítgassuk meg a halat, hogy elkerüljük a csapkodást. Egy fém fondütálban hevítsük fel a salátaolajat (kb. 4 cm) 375°C-ra; tegyük a tálat az asztalra. Szükség esetén állítsunk a lángot, hogy az olaj hőmérséklete megmaradjon. Tűzzük a haldarabokat a fondüvillákra, és tegyük a forró olajba. Süssük a halat világosbarnára.
Ezután mártsuk az elkészített öntetbe. Kapormártás: Keverjük össze a tejfölt, majonézt, kapormagot és a sót. 3/4 csészényi adag készíthető belőle. Tartármártás: Keverjük össze a majonézt, a kapormagot, a petrezselymet, a spanyol paprikát és a hagymát. 1/2 csészényi adag.
Citromos vajmártás: Melegítsük fel a vajat vagy margarint, a citromhéjat és a citromlevet addig, míg a vaj fel nem olvad. Szobahőmérsékleten tálaljuk. Kb. 3/4 csészényi adag.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: