Citromkrémes, lazacos retek recept

Recept elkészítése:

Citromkrémes, lazacos retek recept

Hozzávalók:
3 csomag hónapos retek (közepes vagy kisebb méretű),
15-20 dkg krémsajt,
fél teáskanál frissen reszelt citromhéj,
1 evőkanál frissen facsart citromlé,
2 evőkanál apróra vágott friss kapor,
3 evőkanál lazactörmelék (kis üvegekben kapható, sós lében),
só,
bors.

Elkészítés:

      A retkeket mossuk meg, egy vékony szeletkét vágjunk le a talpukból, hogy meg tudjanak állni. Vágjuk le a tetejüket, és dinnyevágóval (gömb alakú kés) vágjuk ki a belsejüket, hogy csak egy kis edényke maradjon belőlük. Ez kicsit időigényes, ezért előre kivájhatjuk a retkeket, majd vízbe téve hűtőben tárolhatjuk, még nyolc óra múlva is frissek lesznek. A kivájt retkeket tegyük itatóspapírra, 5 percre, hogy a nedvességet eltávolítsuk. A krémsajtot jó alaposan keverjük ki - legjobb kézimixerrel 5 percig - a citromhéjjal, citromlével, kaporral, borssal, sóval (gyengén kell sózni, mert a lazactörmelék elég sós lehet) és végül a lazactörmelékkel. A krémet tegyük nyomózsákba és töltsük meg vele a retkeket. Díszítsük kaporral.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: