Lasagne verdi recept

Lasagne verdi recept

Hozzávalók:
2 csomag zöld előfőzött lasagnelap,
2 sárgarépa,
2 zeller,
1 közepes fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
30 dkg darált hús,
1 kis doboz paradicsompüré,
1.5 dl vörösbor,
1.5 dl húsleves,
2 csomag mozzarella,
rozmaring,
só,
bors,
olaj
A besamelhez:
2.5 dl tej,
3 dkg liszt,
3 dkg vaj,
frissen reszelt szerecsendió,
só.

Elkészítés:

      A hagymát apróra vágom, a zöldségeket finomra, vagy lereszelem. A hagymát olajon sárgára pirítom, megpirítom rajta a húst, rádobom a zöldségeket, kicsit párolom, majd felöntöm a húslevessel és a borral. Elkeverem a paradicsompürével. Belerakom a babérlevelet, a rozmaringot, borsozom és sózom. A legkisebb lángon lefedve egy órán át párolom. Adott esetben vörösbor és húsleves keverékével hígítom. Ha a mártás kész, hozzáfogok a szokott módon a besamel készítéséhez. Egy közepes felfújtformát kiolajozok és beborítom a tésztalapokkal, váltakozva besamellel, illetve húsos mártással megkenve. A záróréteg besamel legyen. Beborítom a felszeletelt mozzarellával és előmelegített (200 fok) sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütöm.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk