Lasagne al forno recept

Lasagne al forno recept

Hozzávalók:
40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is),
kis doboz (65 g)sűrített paradicsom,
1 nagy fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
bors,
rozmaring,
oregáno,
kakukkfű,
2 dl. Erőleves,
só,
3 dl tejszín,
1 dl tej,
2 tojás,
2 kanál liszt,
4 dkg reszelt parmezánsajt,
3 dkg vaj,
negyed kg lasagnetészta.

Elkészítés:

      A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a rozmaringot, a kakukkfüvet és az oreganot, felöntöm az erőlevessel. Az egészet jól összeforralom. Mártás: Összekeverem a tejszínt, a tojásokat, a lisztet és a parmezánt. Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet a mártással kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártást öntök, majd vajat forgácsolok. Forró sütőben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra