Körtés lasagne recept
Hozzávalók:
50 dkg körte,
2 csomag lasagnelap,
10 dkg laskagomba,
10 dkg sajt,
3 db narancs,
2 dl tejszín,
2 dkg vaj,
csipet reszelt szerecsendió,
csipet ôrölt gyömbér,
só.
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A narancsokat megpucoljuk. Mindkettőt felkarikázzuk. A laskagombát megmossuk, szirmaira szedjük. A tejszínt elkeverjük kevés őrölt gyömbérrel, sóval, reszelt szerecsendióval, a reszelt sajt egy részével. Kivajazott, tűzálló edénybe alulra lasagnelapot terítünk, rátesszük a narancsot, gombát. Megint lasagnelap kerül rá. Erre körtét és gombát halmozunk. A rétegelést így folytatjuk, míg az anyagok tartanak. Ráöntjük a maradék ízesített tejszínt, meghintjük a visszatartott reszelt sajttal, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.
Elkészítés ideje: 55perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges