Tejes lángos recept
Hozzávalók:
1 kg rétesliszt,
5 dkg élesztő,
2 dl tej,
víz,
2 db kockacukor,
kevés só,
sütéshez étolaj.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a maradék tejet, a megkelt élesztőt és annyi langyos vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. 50-60 percig meleg helyen letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kinyújtjuk és olajozott nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megszurkáljuk, és forró olajban vagy zsírban kisütjük. Szalvétával vagy selyempapírral kibélelt tányérra helyezzük a felesleges zsiradék felitatása céljából. A tésztába tehetünk, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot vagy darált mogyorót, ízlés szerint.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges