Kefíres kelt lángos recept

Kefíres kelt lángos recept

Hozzávalók:
1 kg sima liszt,
5 dkg élesztő,
3 pohár kefir,
3 db egész tojás,
1.5 dl langyos víz (annyi, hogy a tészta lágy legyen).

Elkészítés:

      Az élesztőből kovászt csinálunk. (egy kis langyos vízbe elkeverem az élesztőt, annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű legyen. Meleg helyen duplájára nőjön fel, akkor jó) A liszt egy részéből fészket csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, és apránként tesszük hozzá a lisztet. Ehhez öntjük a tojással elkevert, kicsit meglangyosított kefirt és a 1.5 dl langyos vizet.(Sózni itt még tilos) Fakanállal egyneművé keverem, most sózom, utána kézzel levegősen simára keverem (amíg a kezemről le nem jön) A tetejét vékonyan leolajozom, konyharuhával letakarom, és hűtőbe teszem, úgy hogy legyen helye kelni. Felhasználás: hűtőben tárolva min. 4-5 órától 1 hétig. Csak annyit kell kivenni belőle amennyit felhasználunk. Kézzel kihúzni lisztezett deszkán. Forró olajban kisütjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk