Káposztás lángos recept
Hozzávalók:
1 kg finomliszt,
6 dkg élesztő,
2 dkg só,
1 dl tej,
1 kávéskanál méz,
80 dkg káposzta,
őrölt bors,
1 dl olaj,
víz.
Elkészítés:
A káposzta előkészítése. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, besózzuk. 1 óra elteltével levét kinyomkodjuk. A cukrot felhevített olajon karamellizáljuk, beletesszük a káposztát. Őrölt borssal ízesítve pároljuk, majd megpirítjuk. Kihűlve adjuk a liszthez. Az élesztőt langyos, mézes tejben megkelesztjük. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a pirított káposztát, és szükség szerint annyi langyos vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. 60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztából kis darabkákat szakítunk ki, kinyújtjuk és a lisztezett gyúródeszkára tesszük. A tetejét megolajozzuk, 20-30 percen át pihentetjük. Felületét megszurkáljuk, és felhevített olajban vagy zsírban megsütjük.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges