Zelleres burgonyaropogós recept

Recept elkészítése:

Zelleres burgonyaropogós recept

Hozzávalók:
30 dkg zellergumó tisztán mérve,
30 dkg héjában főtt burgonya,
4 dkg vaj (vagy margarin). 1-2 dl tej,
2 db egész tojás,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 púpozott teáskanál vegeta,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A zellert gondosan megtisztítom, és darabokra vágva kevés sós vízben puhára párolom. Ha megpuhult, a tejjel három decire egészítem ki a folyadékot és a meghámozott, darabokra vágott burgonyával együtt turmixban péppé zúzom. Ezután keverem hozzá az egész tojásokat és a fűszereket, majd a hűtőszekrénybe teszem, hogy megdermedjen. Ha már hideg, nedves kézzel (legjobb másnap) kis hengereket formálok belőle és a zsemlemorzsában megmártva bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. (Ha a massza túl lágy, akkor kevés zsemlemorzsát vagy lisztet keverek hozzá.) A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, és valamilyen pikáns mártással vagy salátával tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: