Töltött burgonya – másképpen recept
Hozzávalók:
12 db kicsi, lehetőleg egyforma, szép burgonya,
12 db mini virsli (vagy ennek megfelelően 3 pár virsli),
1 db egész tojás,
2,5 dl tej,
8-10 dkg finomliszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A nyers burgonyákat meghámozom és almakiszúróval, teljes hosszában úgy vájom ki a közepüket, hogy a mini virsliket (vagy a megfelelő méretűre vágott, bőrétől megfosztott virsli darabokat) belehúzhassam. A kivájt burgonyaforgácsot az almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a tejet és annyi lisztet, hogy a szokásos palacsintatésztát kapjam. Ebbe a masszába keverem bele a nyers, reszelt burgonyát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, és a törött borsot. A virslivel töltött burgonyát először lisztbe mártom, majd a tésztában megforgatom és azonnal bő, forró olajba téve takaréklángon (hogy a közepe is átsülhessen) szép pirosra megsütöm. Ezután papírtörölközőre teszem, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Salátával és majonézes mártással tálalom. Nemcsak melegen főételnek, de hidegen, vendégváró bor- vagy sörkorcsolyának is nagyon alkalmas!
Elkészítési ideje: kb. 75 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges