Tejben főtt burgonya recept

Tejben főtt burgonya recept

Hozzávalók:
80 dkg burgonya tisztán mérve,
5 dkg vaj (vagy margarin),
4 gerezd fokhagyma,
3 dl tej,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A nyersen meghámozott burgonyát karikákra vágom, és kisebb tepsibe vagy egy lapos tűzálló tálba terítem. A tejbe belekeverem az előzőleg megolvasztott vajat, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, és a törött borsot, valamint a megmosott, lecsöpögtetett, és apróra vágott petrezselyemzöld felét. Ezt az öntetet rálocsolom a burgonyára, és a tepsit alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon, kb. harminc percig párolom. Ezután a fedelét levéve, megpirítom a tetejét, egyszer-kétszer meglocsolva saját levével. Mire elkészül, csak ízes, sűrű mártás marad alatta. Bármilyen száraz sült vagy kolbászféle remek körete.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók