Szerb rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Szerb rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
15 dkg rizs,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 tyúkhúsleves-kocka,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött bors,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A rizst gondosan átválogatom, megmosom, és fél órára hideg, tiszta vízbe áztatom. Közben a burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vagdosom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután felöntöm jó félliternyi vízzel, beleteszem a tyúkhúsleves-kockát, és a sóval, borssal fűszerezem. Felforralom. Ezután adom bele a zúzott fokhagymát. Egy közepes nagyságú tepsit előkészítek. A burgonyakockák felét belerakom, erre pedig rászórom a nyers, lecsöpögtetett rizst. Beborítom a maradék burgonyával és ráöntöm a hagymás levet. Az egészet szorosan lefedem alufóliával, és közepes lángon legalább egy órán keresztül párolom a forró sütőben. Ezután leveszem a fedelét, ráöntöm a tejfölt és fedetlenül addig pirítom, amíg piros nem lesz a teteje.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: