Szalonnás-káposztás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Szalonnás-káposztás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
40 dkg savanyú káposzta,
15 dkg jó húsos angolszalonna,
3 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy savanykás alma,
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
kevés só.

Elkészítés:

      A savanyú káposztát szükség szerint átmosom, alaposan lecsöpögtetem és apróra vágom. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítem. Meghintem kevés vegetával, és elosztom rajta a káposzta felét. Erre ráteszem a megmosott, kicsumázott és vékonyra szeletelt alma felét, meg a nagyon apróra vágott, éppen csak üvegesre sütött angolszalonna-darabkák felét. Rákarikázom a fele mennyiségű vöröshagymát, majd burgonyával folytatom a rétegezést. Megszórom a vegetával, újabb réteg káposztát szórok rá, betakarom a maradék almával és a szalonnadarabkákkal, ezután a hagymát osztom el rajta, végül beborítom az utolsó réteg burgonyával. A tejfölbe kevés vegetát, sót, és csombort szórok, majd lelocsolom vele az étel tetejét. Előmelegített forró sütőbe teszem fedetlenül, és addig sütöm-pirítom, amíg a tetején ropogósra sül a tejfölös burgonya. Aki szereti, a tányéron külön is megtejfölözheti.

Elkészítési ideje: kb. 105 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: