Sajtos burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt újburgonya,
20 dkg reszelt trappista sajt,
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg házi aludttej),
2 db aromás, savanykás alma,
1 csokor kapor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 púpozott teáskanál só.
Elkészítés:
A mártáshoz a kefirt simára keverem a sóval, a borssal és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaporral. Belekeverem a reszelt sajtot, majd hozzáadom a megmosott, héjas, kicsumázott és kis kockákra vágott almát, meg a hámozott, ugyancsak felkockázott főtt burgonyát. Az egészet jól átkeverem, majd lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek. Pirított kenyér szeletkékkel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges