Párizsis rakott burgonya recept

Párizsis rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25 dkg párizsi vagy krinolin,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom, majd egy közepes nagyságú tepsin úgy terítem szét, hogy közben jól megsózom. Félreteszem. A megtisztított vöröshagymát karikákra vágom, majd a felforrósított olajon, fedő alatt üvegesre párolom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök egy evőkanál vizet, ezután beleteszem a nagyon apró kockákra vágott párizsit. Egy-két pillanatig sütöm, közben kevergetem, ezután beleszórom a törött borsot, végül hozzáadom a tejfölt. Ezzel már nem forralom. A paprikás-tejfölös párizsival megrakom a burgonya tetejét, és az előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütöm. Aki szereti, a tányérján külön is megtejfölözheti.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók