Mustos rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Mustos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
30 dkg fehér szőlő,
1 dl frissen préselt must,
20 dkg trappista sajt egy darabban,
2 dl tejszín,
2 tyúkhúsleves-kocka,
4 db egész tojás,
3 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
késhegynyi őrölt gyömbér (vagy gyömbérpor),
1 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzöm, és meghámozva vékony karikákra vágom. Akkora tepsit készítek elő, amekkorába csak egy ujjnyi magasan fér a burgonya. A főtt burgonyát beleterítem és megsózom. A szőlőt megmosom, lecsöpögtetem, leszemezem és rászórom a burgonyára, illetve kicsit bele is nyomkodom. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat kevés sóval, borssal, szerecsendió-reszelékkel és gyömbérporral kikeverem, majd felengedem a tejszínnel és a musttal, amiben előzőleg elkevertem a lisztet és a megtisztított, zúzott fokhagymát. A húsleveskockákat fél dl vízben feloldom és hozzáöntöm a fűszeres-tojásos tejszínhez. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verek, és óvatosan összekeverem a tojásos-tejszínes mártással. A burgonyára rárakom a hajszálvékony szeletekre vágott sajtot és rákenem a tojáshabos masszát. Fedetlenül betolom az előmelegített forró sütőbe, és addig sütöm közepes lángon, amíg szép piros-barna nem lesz a teteje. Különleges ízű, finom étel!

Elkészítési ideje: 90 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: