Mexikói rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Mexikói rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25 dkg mirelit morzsolt csemege- kukorica,
2 db paradicsompaprika,
1 db csípős hegyes paprika,
4 egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
2 evőkanál kukoricaliszt,
10 dkg reszelt bármilyen csípős ízű sajt.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom, majd egy közepes tepsiben a felét elterítem. Rászórom a már felengedett mirelit kukorica felét és a megmosott, kicsumázott, apróra vágott paradicsompaprika-kocka felét. A tojásokat habosra verem, összekeverem a tejföllel és a kukoricaliszttel, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a törött borsot és a zúzott fokhagymát. Ebből az öntetből néhány kanállal rálocsolok, ezután a rétegezést a hegyes csípős paprika- karikákkal az előző sorrend szerint folytatom. A tetejére öntöm a maradék sajtos mártást és a tepsit szorosan letakarva, legalább negyven percig közepes lángon párolom az ételt. Végül a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 110 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: