Mexikói krumpli-krokett recept

Recept elkészítése:

Mexikói krumpli-krokett recept

Hozzávalók:
40 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg felengedett, mirelit, morzsolt csemegekukorica,
2 evőkanál lecsöpögtetett, marinált paprika,
2 db egész tojás,
2 evőkanál finomliszt,
1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika,
1 db csípős hegyes paprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál római kömény (vagy köménymag),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a bundázáshoz kevés finomliszt,
a sütéshez bő olaj.

Elkészítés:

      A kihűlt, meghámozott, főtt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem, a marinált paprikát kukoricaszemnyi kockákra vágom, a hegyes csípős paprikát pedig kicsumázva hajszálvékonyra karikázom. A tojásokat habosra verem, hozzákeverem a lisztet, a reszelt burgonyát, a nyers, már felengedett, lecsöpögtetett kukoricaszemeket, a hegyespaprika-karikákat és az összes fűszert. Jól összekeverem, és tíz percig hagyom pihenni. Ezután nedves kézzel kis hengereket formálok a masszából és lisztben meghempergetve, forró olajban piros-ropogósra sütöm. (Ha az anyag nem elég sűrű, kevés zsemlemorzsával vagy liszttel sűrítem.) A felesleges olajat lecsöpögtetve, párolt rizzsel és csípős ketchuppal tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: