Majonézes burgonya - Frank módra recept

Majonézes burgonya - Frank módra recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
másfél dl majonéz,
4 dl kefir (vagy joghurt)
4 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 fiola kapribogyó,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 púpozott teáskanál tormás mustár,
ízlés szerint só és kevés porcukor.

Elkészítés:

      A megtisztított vöröshagymát vékonyka karikákra vágom és kevés, forrásban lévő vízbe teszem, majd az újraforrástól számított három percig főzöm, ezután leszűröm. A meghámozott, kihűlt főtt burgonyát kockákra vágom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a kapribogyó levével, valamint a mustárral, a sóval és a cukorral. Ezután hozzáteszem a félbe vágott kapri-szemeket. A mártást ráöntöm a fokhagymával összekevert burgonyára. Jól átkeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek, de az sem árt, ha egy egész napig hűtjük fogyasztás előtt.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók