Májas burgonyapuffancs recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
1 kis doboz marha-májkrém,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanálnyi majoránna,
1 mokkáskanálnyi törött fekete bors,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanálnyi sütőpor,
1 evőkanál finomliszt,
1 teáskanálnyi só,
2 evőkanál olaj,
valamint a sütéshez félliternyi olaj.
Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozom, és a megtisztított vöröshagymával együtt lereszelem. Hozzáadom a májkrémet, az olajat, a habosra felvert tojásokat és az összes fűszert. Az egészet alaposan összedolgozom, majd két teáskanál segítségével szabálytalan alakú halmokat teszek a felforrósított olajba. A puffancs alsó felét lefedve sütöm, majd megfordítva fedetlenül sütöm tovább. Egyszerre csak keveset tegyenek az olajba, mert a puffancsok sülés közben jócskán megdagadnak! Párolt vajas zöldség és hideg mártás illik mellé.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges