Kukoricás töltött burgonya recept

Recept elkészítése:

Kukoricás töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
3 evőkanál már felengedett mirelit morzsolt csemegekukorica,
10 dkg reszelt trappista sajt,
3 evőkanál párolt (főtt) rizs (maradék rizsköretből),
1 csokor friss, zöld kapor,
1 db egész tojás,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A burgonyát jól megmosom, sós vízben puhára főzöm, majd még melegen meghámozom, és keresztben félbevágom. A burgonyák alsó részéből egy vékony lapot levágok, a belsejüket pedig annyira vájom ki, hogy legalább egy centi vastag faluk maradjon. Egy tepsit kevés olajjal bekenek, és a fél, kivájt burgonyákat sorban, jó szorosan egymás mellé helyezem a tepsin. A töltelékhez a habosra felvert tojást összekeverem a reszelt sajt felével, a kukoricával, a párolt rizzsel, a megmosott és nagyon finomra aprított kapor felével, valamint a sóval és a borssal. Egy evőkanál olajat is belekeverek. Ezt a masszát jól megpúpozva beletöltöm a kivájt burgonyákba, végül a megsózott és a maradék kaporral elkevert tejföllel lelocsolom. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon pirosra sütöm. Salátát feltétlenül kínáljanak hozzá!

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: