Krumpli-rudacskák recept

Krumpli-rudacskák recept

Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt,
10 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg héjában főtt és meghámozott, áttört krumpli,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 db egész tojás,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
a tetejére 1 db egész tojás.

Elkészítés:

      Az összes hozzávalót tálba szórom és jól összegyúrom, majd a cipóba formált tésztát liszttel meghintve fél óráig hagyom pihenni. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, és lisztbe mártott derelyevágóval hosszúkás kis rudacskákat vágok belőle. Sütőlemezre rakom nem túl közel egymás mellé, és a tetejét a felvert tojással megkenve, az előmelegített forró sütőbe tolom. Tizenöt-húsz percig sütöm.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók