Köménymagos krumplis kenyér recept

Köménymagos krumplis kenyér recept

Hozzávalók:
50 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya (tisztán mérve),
25 dkg finomliszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál kristálycukor.

Elkészítés:

      1 dl meglangyosított tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot, majd felfuttatom. Mély tálba beleszórom a lisztet. A közepébe öntöm a felfutott élesztőt, az olajat, az áttört burgonyát. Összedolgozom, majd apránként még annyi tejet teszek hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Addig kell a tésztát gyúrni-gyömöszölni, amíg lyukacsos nem lesz. (Kis háztartási keverőgéppel 8-10 perc alatt tökéletesen kidolgozott lesz a tészta.) Lisztezett deszkán két részre osztom, hosszúkás, zsúrkenyérszerű formára alakítom, és kikent sütőlemezre teszem. Egy órán keresztül hagyom kelni, majd a tetejét vízzel lekenve, előmelegített, forró sütőben tolom és közepes lángon megsütöm.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra