Juhtúrós burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
20 dkg juhtúró,
1 dkg élesztő,
1 db egész tojás,
1 evőkanál vaj,
5-6 dkg finomliszt,
1 csokor friss kapor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
bő olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozom és áttöröm. Még melegen összedolgozom a szétmorzsolt élesztővel, a vaj felével, a liszttel, a sóval, a borssal és a tojással. A cipóvá gyúrt tésztát egy órán keresztül pihentetem, majd lisztezett deszkán két centi vastagra kinyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és kissé kihúzogatva bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Míg a lángos tészta pihen, elkészítem a túrókrémet: a maradék olvasztott vajat összekeverem a juhtúróval, hozzáadom a megmosott és apróra vágott kaprot, majd annyi sóval és borssal ízesítem, hogy kellemesen, de ne legyen nagyon sós. A megsült lángosokat megkenem a juhtúrós krémmel, és kettőbe hajtva teszem a tányérra.
Elkészítési ideje: kb. 150 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges