Gombás rakott burgonya recept
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25 dkg gomba,
3 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
25 dkg zöldpaprika,
2 db egész tojás.
Elkészítés:
A gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony szeletekre vágom. Az olajat felforrósítom, ráteszem a gombát és megsózom, megborsozom, majd fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott petrezselyem zöldet, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Közben a zöldpaprikát kicsumázom, és vékony szeletekre vágom. A meghámozott és karikára vágott burgonyát szétterítem egy tepsiben, megsózom, majd rákanalazom a párolt petrezselymes gombát, és a tetején elosztom a zöldpaprikaszeleteket. Rászórom a reszelt sajtot és lelocsolom a habosra felvert tojással. Az egészet szorosan befedem, és előmelegített forró sütőbe tolom. Jó negyven percig közepes lángon párolom, majd a fedelét levéve, kissé megpirítom a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 105 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges