Fűszeres rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Fűszeres rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
2 pár virsli,
3 dl tejföl,
1 dl ketchup,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál "piros arany" paprikakrém,
4 gerezd fokhagyma,
kevés só. 1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál majoránna,
10 dkg reszelt márványsajt.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. Ha langyosra hűlt, vékony karikákra vágom. A felét beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. Rákarikázom a bőrétől megfosztott virslit, és ráhintem a reszelt márványsajt egyharmadát. A tejfölt, és a ketchupot simára keverem, beleteszem a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a mustárt, a paprikakrémet, a majoránnát és a borsot, meg a maradék reszelt sajtot. Az egészet sűrű masszává keverem. Megkóstolom, hogy elég sós-e. (A márványsajt és a paprikakrém nagyon sós, vigyázzunk, nehogy elsózzuk az ételt!) A tepsiben a márványsajtos virslire terítem a maradék burgonyát és rákenem a sűrű sajtos-tejfölös masszát. Szorosan betakarom a tepsit és az előmelegített forró sütőben, kis lángon, legalább másfél órán keresztül párolom. Csodálatos ízűvé párolódik össze ez a rakott krumpli. Tálalás előtt a tepsiről leveszem a fedőt és szép világos pirosra pirítom a tetejét. (Nem szabad megbarnítani, mert keserű lesz!)

Elkészítési ideje: 140 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: