Fokhagymás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg főtt sonka vagy kicsontozott füstölt hús,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi pástétomfűszer,
3 cent konyak,
1 teáskanál só,
2 db egész tojás.

Elkészítés:

      A burgonyát nyersen meghámozom, és vékony karikákra vágom. Tepsibe teszek egy sor burgonyát, ezt betakarom a csíkokra vágott sonkával, amelyet újabb réteg burgonya követ. A tejszínt összekeverem a tejjel, a konyakkal, hozzáadom a habosra felvert tojásokat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, végül belekeverem az összes fűszert. A tejes-tojásos öntetet rálocsolom a burgonyára, és alufóliával szorosan befedem. A tepsit előmelegített forró sütőbe tolom, és kis lángon legalább két órán keresztül párolom. Ezután a fedőt leveszem róla, és kissé megpirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb: 150 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: