Burgonyás tojáslepény recept

Burgonyás tojáslepény recept

Hozzávalók:
60 dkg nyers burgonya,
3 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
fél dl olaj,
1 csapott teáskanál só,
a tetejére késhegynyi piros fűszerpaprika,
késhegynyi törött bors,
2-3 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom. Egy jó nagy, lehetőleg teflon tepsibe vagy palacsintasütőbe beleöntöm az olajat és felforrósítom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom benne, majd ráteszem a burgonyakockákat, és fedő alatt puhára párolom. Időnként megkeverem. Csak akkor sózom meg, ha a burgonya megpuhult, különben a puhulás folyamán szétesik. Míg a burgonya párolódik, a tojásokat habosra verem. Ezután a puha burgonyára egyenletesen rálocsolom, és keverés nélkül addig sütöm, ameddig a tojás kocsonyásodni nem kezd. A serpenyőből kicsúsztatva, négy cikkre vágom. A tányéron ki-ki meghinti pirospaprikával és borssal, valamint megszórja reszelt sajttal. A saláta vagy a savanyúság ne hiányozzon mellőle!

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk