Burgonyás táska recept

Burgonyás táska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg nyers burgonya,
20 dkg finomliszt,
2 db egész tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors;
a töltelékhez:
20 dkg gomba,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 evőkanál olaj,
a sütéshez bő olaj,
a tálaláshoz 2 dl tejföl.

Elkészítés:

      Először elkészítem a tölteléket. A gombát megtisztítom, apróra vágom, és a felforrósított olajon sóval, a finomra metélt petrezselyemzölddel és a törött borssal fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Hagyom kihűlni. Közben a burgonyát meghámozom és nagy darabokra aprítva kevés vízben megfőzöm, majd leszűröm. Hagyom jól lecsurogni. Még forrón áttöröm és összedolgozom a liszttel, a felveretlen nyers tojásokkal, a sóval és a törött borssal, ezután sima tésztát gyúrok belőle. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom. Tizenkét egyforma nagyságú kockára vágom. Egy-egy tésztadarab egyik felére rákenek a gombatöltelékből, majd a másik felét ráhajtom. Közben a szélét jól rányomkodom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Ily módon tizenkét "táskát" kapok, amelyeket bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra megsütök. A felesleges olajat lecsöpögtetve róla tálpapírra vagy papírtörülközőre rakom, hogy az felszívja a még rajta lévő felesleges olajat. Savanyúsággal vagy salátával tálalom, de majonézes mártás is jól illik mellé.

Elkészítési ideje: 90 perc.

vissza a főoldalra