Burgonyás lángos – másképp recept

Burgonyás lángos – másképp recept

Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
3-4 evőkanál finomliszt,
1 db egész tojás,
1 púpozott teáskanál só,
bő olaj a sütéshez,
a tálaláshoz 2 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      A burgonyát nyersen meghámozom, majd megmosom, és szárazra törülöm. Az almareszelő durva fokán lereszelem, és a levét gyengén kinyomom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojással és a sóval. Kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe kanalanként beleteszem a krumpli masszát, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Hagyom jól lecsurogni róla a felesleges olajat. Fokhagymával ízesített tejfölbe mártogatva a legfinomabb.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra