Recept elkészítése:
Burgonyalepény tepsiben recept
Hozzávalók:
1 kg burgonya tisztán mérve,
20 dkg finomliszt,
1 púpozott teáskanál só,
2 db egész tojás,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. Összekeverem a habosra felvert tojással, a tejföllel, a liszttel, a sóval, a törött borssal, és a megtisztított, fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymával. A masszát tepsibe teszem és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon szép pirosra, kérgesre sütöm. Kockákra vágva meleg zöldséges, vadas, vagy gombamártással tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges